UITHUIZEN – Tijdens zijn bezoek aan Eemsmond onthulde gedeputeerde Eelco Eikenaar een nieuw doek aan de Blink in Uithuizen – de plek die, als de plannen doorgaan, ingrijpend zal veranderen. Het doek beeldt de twee varianten uit, die er voor de toekomstige Blink zijn: eentje waarin het water terugkeert op de Blink en eentje waarbij er bomen op de Blink komen. Dat het plein gaat veranderen, is een grote wens van ondernemers, inwoners en de gemeente. De gemeente Eemsmond dient hiervoor een subsidieaanvraag bij de provincie in.

Als gedeputeerde met o.a. leefbaarheid in zijn portefeuille bezocht Eelco Eikenaar Uithuizen, waar hij in gesprek ging met inwoners en ondernemers over de plannen voor het centrum. Hij vroeg hen om hun mening over de ambities en over het belang daarvan voor alle partijen en kreeg enthousiaste reacties. Burgemeester Marijke van Beek: “de plannen voor het centrum behelzen meer dan alleen de Blink. We zijn ook bezig met een betere invulling van het haltermodel van de supermarkten, wat betekent dat er een supermarkt verplaatst gaat worden. Ook het parkeren in het centrum en de rijroute zijn onderwerpen van onze ambities. En het is goed om de provincie daar bij te betrekken”.

Gedeputeerde Eelco Eikenaar: “Met heel veel interesse heb ik kennisgenomen van het plan voor de centrumontwikkeling in Uithuizen. De rondleiding en de gesprekken met ondernemers, bewoners en het gemeentebestuur hebben mij een goed inzicht gegeven in de ambities in Uithuizen. Indien er plannen worden ingediend bij de provincie dan kijken we daar uiteraard zeer serieus naar”.

Bron: http://grootgroningen.com/