Zaterdag 21 mei staat Uithuizen in het teken van de Oldtimers. Niet alleen oude auto’s zul je in en rondom het winkelhart van het Hogeland aantreffen. Nee, ook ongeveer 80 oude tractoren zullen een rit door de gemeente Het Hogeland maken en in de middaguren opgesteld staan in het centrum van Uithuizen.

Voor de achtste keer organiseert de Handels Vereniging Uithuizen (de HVU) dit evenement. Ieder jaar weten vele bezitters, van deze goed onderhouden voertuigen, de weg te vinden naar Uithuizen. Wegens het overweldigend aantal voertuigen dat meedoet aan dit evenement, wat inmiddels al een vast plekje op de oldtimerkalender heeft veroverd, verzamelen de tractoren en de auto’s zich op twee verschillende locaties. Eigenaars van oldtimer auto’s en tractoren kunnen zich tot en met donderdag 19 mei nog aanmelden via www.oldtimerdaguithuizen.nl.

Voor de oldtimer auto’s is de verzamel- en start locatie de parkeerplaats bij zwembad de Dinge. Om half negen ’s morgens komen bijna 50 voertuigen hierheen. Op dit verzamelpunt stellen ze zich op voor een rondrit door de nieuwe gemeente het Hoogeland. Om 09.30 uur vertrekt een bonte stoet van deze oude auto’s. Prachtige oude Amerikaanse “sleeën”, Buick’s, Chevrolets, T-Fords, Bentleys maar ook de Europese Opels, Mercedes Benzen en Citroëns nemen deel aan deze grote stoet van auto’s.

De oude tractoren verzamelen vanaf 8.30 uur op het terrein tussen Dingewold en de Menkemaborg. Om 09.30 uur beginnen ze aan hun toertocht over het HogelandMet een gemiddelde snelheid van zo’n 15 kilometer per uur rijdt een bonte stoet van ongeveer 70 oldtimer tractoren (o.a. Lanz Bulldog, Deutz, M.A.N.,Volvo BM, McCormick en de bekende groen-geel gekleurde John Deere’s) vanaf naar het oosten van onze gemeente. Ook de tractoren worden na de rondrit opgesteld in de straten van het Uithuizer centrum. Live muziek en gezellige terrasjes maken deze gezellige middag compleet.

Martijn Tjoelker (coördinatie oldtimers auto’s) en Klaas Gast (coördinatie en eigenaar oldtimer tractoren) kijken uit naar de rit met de door de eigenaren gekoesterde voertuigen door het prachtige landschap.